Byta försäkringsbolag

Det finns ingen som helst anledning att betala mer än vad man behöver för sin villaförsäkring, ändå är det många som gör det. Många är helt enkelt för lata för att leta upp en ny, billigare villaförsäkring medan andra av gammal vana använder sig av samma försäkringsbolag år efter år. Men faktum är att det faktiskt inte alls är jobbigt att hitta en billigare villaförsäkring och inte heller att byta försäkring. Exempelvis Moderna Försäkringar är en uppstickare som erbjuder riktigt förmånliga försäkringar och nu ska vi dessutom visa dig hur man byter till ett nytt försäkringsbolag.

Så enkelt byter du villaförsäkring

  1. Jämför olika villaförsäkringar innan du slår till. Kolla dels på priset, dels på vad villaförsäkringen täcker och hur villkoren ser ut. Det kan också vara bra att jämföra hur hög självrisken är för de olika villaförsäkringarna, men det står också i villkoren.
  2. Kolla upp när din nuvarande villaförsäkring förfaller.
  3. Ansök om din nya villaförsäkring via nätet för då gäller distansavtalslagen, vilket innebär att du får 14 dagars öppet köp vilket är bra om du skulle ångra dig.
  4. Se till att din nya villaförsäkring börja gälla dagen efter ditt gamla avtal har löpt ut.
  5. När du har undertecknat avtalet för din nya villaförsäkring kontaktar du ditt gamla försäkringsbolag och säger upp ditt avtal. Begär en skriftlig bekräftelse på att ditt gamla avtal är uppsagt så att du slipper stå där med två villaförsäkringar.

Comments are closed.