Tilläggsförsäkringar

När du ska teckna villaförsäkring eller en villahemförsäkring kan du även lägga till en eller flera tilläggsförsäkringar som kan vara bra att ha i olika situationer. Om du tecknar en tilläggsförsäkring i samband med villaförsäkringen blir den oftast billigare, så därför tänkte vi här på villaförsäkringen.com ge dig några tips på bra tilläggsförsäkringar som du kan kika på innan du tecknar en villaförsäkring.

Drulleförsäkring (allriskförsäkring)

En drulleförsäkring ger skydd mot sådant som en vanlig villaförsäkring, hemförsäkring och hemförsäkring inte täcker. Den ger ersättning för oförutsedda skador som du eller någon annan i ditt hushåll ofrivilligt har vållat. Om till exempel din lille son råkar dra ner din laptop i golvet, om du tappar TV:n i trappan när du håller på att möblera om eller sumpar din mobil i marken när du ska kliva på bussen får du ersättning för din laptop, TV eller mobil.

Allriskförsäkring för villan

Det finns även en slags drulleförsäkring som ger ersättning för skador på själva bostaden som du själv har orsakat av misstag. Du får till exempel ersättning om du råkar spilla ut målarfärg över hela golvet, om du tappar ett tungt föremål på ditt klinkergolv så att klinkersen spricker eller om du tappar din TV i trappan så att trappan skadas. Om du tappar din TV i trappan får du emellertid bara ersättning för trappan och inte TV:n eftersom denna tilläggsförsäkring inte ger ersättning för lösöre.

Hemelektronikförsäkring

Idag när våra hem är fullproppade med hemelektronik som datorer, surfplattor, smartphones, hemmabioanläggningar och dyra TV-apparater är en hemelektronikförsäkring guld värd. Det är en tilläggsförsäkring som skyddar din hemelektronik från en alltför stor värdeminskning, vilket i praktiken innebär att du får en mycket högre ersättning för hemelektronik som har något år på nacken om något skulle hända. Dessutom brukar självrisken vara lägre.

Om du inte har en hemelektronikförsäkring utan bara en vanlig villahemförsäkring sjunker dina hemelektronikprylar blixtsnabbt i värde och därför brukar man knappt få någon ersättning alls för äldre hemelektronik efter att självrisken är dragen.

Comments are closed.