Innan du tecknar

Nu ska du få en liten checklista här på villaförsäkringen.com som du bör titta igenom innan du tecknar en villaförsäkring.

Att tänka på innan du tecknar en villaförsäkring

  1. Värdera ditt bohag innan du börjar jämföra priserna på olika villaförsäkringar. Det är nämligen inte säkert att det försäkringbolag som erbjuder den billigaste villaförsäkringen för ett bohag som har ett lågt värde även gör det för ett bohag som har ett högt värde. Under värdera hem får du tips på hur du kan gå till väga när du värderar ditt hem.
  2. Se till att skaffa godkända lås på fönster och ytterdörrar, inbrottslarm och brandlarm så får du en billigare villaförsäkring. Ibland kan även försäkringbolaget skicka någon som kan installera ett godkänt villalarm åt dig.
  3. Se till att teckna en villahemförsäkring istället för två separata försäkringar, det blir både smidigare och billigare. Om du är med i facket kanske du redan har hemförsäkring som ingår i fackavtalet och då kan du naturligtvis nöja dig med att bara teckna en villaförsäkring.
  4. Fundera på vad för viktiga tilläggsförsäkringar du bör teckna i samband med din villaförsäkring. Det brukar alltid bli billigare att göra det på en gång.
  5. Jämför priserna mellan olika försäkringsbolag och spela ut dem mot varandra. Om du hittar en riktigt bra villaförsäkring hos ett försäkringbolag som du gillar men som inte har den billigaste försäkringen kan du alltid försöka hänvisa till att ett annat försäkringbolag erbjuder en billigare villaförsäkring, då kanske du kan pruta.
  6. Granska alltid försäkringsvillkoren noggrant innan du tecknar en villaförsäkring, det är inte alltid den billigaste villaförsäkringen är den bästa.

Comments are closed.